Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین،مراسم «نای و نی» در گرامیداشت واقعه کربلا با حضور شاعران و نی نوازان کشور و به همت دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما برگزار شد.

 در این مراسم که با حضور نی نوازان برجسته از جمله محمدعلی بهمنی، حسن ناهید، منوچهر غیور و شاعرانی از روسیه و تاجیکستان و پاکستان عصرسه شنبه یازدهم مرداد ماه در سالن کوثر سازمان صدا و سیما برگزار شد از  ۲۰ هنرمند و نی نواز ارزنده کشور قدردانی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان در این مراسم گفت: ساز نی همیشه در زندگی ما ایرانیان بوده و در زندگی ما درخشیده است کسی از ما نیست که با ساز نی انس نداشته باشد.


وی با اشاره به اهمیت توجه به موسیقی در رسانه ملی گفت: چندی پیش آلبوم موسیقی استاد هنرمند تاجیک، دولتمند خالف رونمایی شد و آیین نای و نی دومین برنامه دفتر شعر و موسیقی و سرود سازمان است. این برنامه‌ها به صورت ماهانه برگزار خواهد شد.
مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان تصریح کرد: می‌کوشیم تا راه‌هایی برای تلفیق شعر امروز و موسیقی پیدا کنیم. از نظر ما شعر و موسیقی در روزگار ما از هم دور افتاده و وقت آن است که به همنوایی این دو خطه ادبی و هنری در رسانه ملی بیشتر توجه کنیم.
در ادامه، قزوه قصیده خود با نام های را با اقتباس از شعر غالب دهلوی، شاعر هندوستانی همراه با نوای نی قرائت کرد.

دنیا شیفته زبان فارسی است
در ادامه دکتر بوری کریم اف استاد دانشگاه مسکو که در این برنامه حضور داشت گفت: ایران شاهد هم نوایی شعر و موسیقی است. دنیا شیفته زبان فارسی است و ما با این زبان در تاجیکستان و در مجامع علمی جهان و نیز در ایران با این زیبایی گفت‌وگو می‌کنیم .
بوری کریم اف آرزو کرد زبان و ادبیات مشترک ، پیوند دهنده سیاست، اقتصاد و فرهنگ دو کشور ایران و تاجیکستان باشد و افزود: خوشحالم که در این برنامه شرکت داشتم.
وی در پایان دو سروده از اشعار خود را به علاقه مندان تقدیم کرد که با نی نوازی یکی از هنرمند ارزنده نی همراه بود.

علیرضا میر علینقی پژوهشگر موسیقی با اشاره به هنر نی نوازی و تاریخچه این ساز در ایران گفت: نی اولین ساز ابداعی بشر و در امتداد نای انسان است که همواره در تمام دوران در ایران نواخته شده‌ است.
وی با یادی از زنده‌یاد حسن کسائی گفت: افتخار دارم که در عصری زندگی می‌کنم که چنین استادانی حضور داشتند. هنر نی نوازی مدیون این اساتید است. ساز نی همواره با همنوایی شعر فارسی همراه بود و اما به این شکل کمتر مورد توجه قرار گرفته بود.

سید احمد شهریار، شاعری از کشور پاکستان نیز گفت: سال‌ها ساکن ایران هستم. این اولین بار است با ساز نی شعرخوانی می‌کنم و تجربه جالبی بود.
سیدمحمد عبدالحسینی خواننده سینما و تلویزیون نیز ابیاتی در وصف نی نوازی و در تجلیل دو هنرمند پیشکسوت نی نواز حسن ناهید و منوچهر غیور خواند.

در این برنامه استادان شعر و موسیقی چون حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مرتضی امیری اسفندقه، نادر بختیاری، مصطفی محدثی خراسانی، علی محمد مودب، محمود اکرامی فر، عبدالجبار کاکایی با سروده‌های دلنشینی با ساز نی نوازندگان در رثای شهیدان کربلا همنوازی و هم خوانی کردند.
امیر سیاوش‌پور، حسین قاسم‌زاده، امیر آزاد، مرتضی صناعی، حسن علی‌تبار، سعید فهیمی، منوچهر قیوم، جمشید قلی‌پور، سیاوش اسدپور و حسین مشکان، نی‌نوازان حاضر در این مراسم بودند که با رخصت از استادان حسن ناهید و منوچهر غیور در همراهی با شاعران کشور و در رثای شهید کربلا به اجرای هنر خود پرداختند.
در ادامه از کتاب استاد بوری کریم با نام روز وصال از مؤسسه فرهنگی شاعران پارسی زبان رونمایی شد.

هنرمندان برجسته موسیقی کشور از جمله حسام الدین سراج، مسعود حبیبی، عبدالرسول کارگشا، علیرضا میرعلینقی، داوود ورزیده، فرهاد برنجان از دیگر مهمانان آیین نای و نی بودند. قدردانی و گرامیداشت دو استاد موسیقی، حسن ناهید و منوچهر غیور و شاعر پیشکسوت، محمدعلی بهمنی بخش پایانی برنامه نای و نی بود که با حضور شاعران و نوازندگان انجام شد و شاگردان همراه با استادان خود عکس یادگاری گرفتند. میهمانان این مراسم با غزل خوانی محمدعلی بهمنی بدرقه شدند.

 

انتهای پیام/

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دفتر شعر و موسیقی حسن ناهید نی نوازی نای و نی ساز نی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بابک صحرایی پس از پایان اجرای شب اول، در صحبت‌هایی گفت: امشب اسطوره تکرار نشدنی فرهنگ و هنر ما در اینجا حضور دارد. بزرگمردی که سینمای حقیقی را در ایران پایه‌گزاری کرد و بیشتر از ۵۰ سال است که روی بلندترین قله هنر ایران ایستاده است. تاریخ فرهنگ و هنر ایران تا همیشه مدیون ایشان خواهد بود. افتخار این را داریم که امشب نمایش خود را به استاد مسعود کیمیایی تقدیم کنیم.

او افزود: علاوه بر آقای کیمیایی، امروز میزبان جناب مجید مظفری هستیم. او بازیگری است که من از نوجوانی طرفدارش بودم. همچنین از حضور جناب جواد طوسی(منتقد سینما) و رحیم نوه‌سی(نقاش) نیز تشکر می‌کنم.

کارگردان نمایش «مرگ با طعم نسکافه» در ادامه صحبت‌هایش، از همه عواملی که در شکل‌گیری این نمایش او را یاری رسانده‌اند، تشکر کرد.

«مرگ با طعم نسکافه»، نمایشی ۶ پرده‌ای است که با استفاده از کلید واژه‌های مهم زندگی به روایتِ برش‌های دراماتیک در زمان حال، دهه سی و صد سال گذشته می‌پردازد. از نکات جالب توجه این اجرا، حضور پررنگ موسیقی است.

بهنام شرفی، نیکی مظفری، گل ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به مجری طرح: نازنین صحرایی، طراح صحنه و لباس: منیره ملکی، طراح گریم: مهتاب حسنی، طراح حرکت: مهرگان بذرافشان، بازیگران فرم: مهرگان بذرافشان، روشنک رضایی‌مهر، حدیث محمودوف، ملینا مشایخ، آویسا شریفی، موسیقی متن: ستار اورکی، سرپرست موسیقی زنده: امیر مهراد، آهنگساز قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیرعباس حسن زاده، تنظیم کننده قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیر مهراد، نوازندگان: صادق نورانی، محمدرضا بختیاری، فرناز ساحری و روزبه سیاه منصوری، دستیار کارگردان: شهرزاد پورفرد، عکاس و طراح پوستر: کیارش کاویان و مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: حامد قریب اشاره کرد.

عکس ها از نیلوفر دهباشی

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903417

دیگر خبرها

  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • نیایش‌های «کیخسرو» ناب‌ترین و زیباترین نیایش‌های ادب فارسی است
  • هوش مصنوعی کتی پری و ریانا را بدون دعوت به موزه متروپولیتن نیویورک برد
  • چرا BBC دیگر آن قدرت سابق را ندارد؟
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات