Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست مدیران شبکه جهانی جام­ جم با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل، رییس بنیاد سعدی و سایر عوامل این بنیاد، برگزار شد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی شبکه جهانی جام جم دکتر حسن ملکی، ضمن ابراز خرسندی از حضور مدیران بنیاد سعدی در شبکه جهانی جام ­جم گفت: در بسیاری از کشورها خصوصاً کشورهایی با تمدن دیرینه، برنامه­ریزی­های کلان و تلاش مضاعفی برای حفظ و گسترش زبان و ادبیات این کشورها انجام می­شود که از جمله آنها فعالیت موسسه گوته در آلمان و موسسه کنفوسیوس در چین برای گسترش فرهنگ و زبان آلمانی و چینی در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است اغلب این تلاش ها توسط مهاجران این کشورها صورت می گیرد،وی با اشاره به اینکه تا چند دهه قبل زبان فارسی در گستره وسیعی از جهان و بویژه در شبه قاره و بسیاری از کشورهای اطراف ایران مورد استفاده قرار می گرفت،از کاهش تکلم با این زبان شیرین و نیز حذف کرسی‌های آموزشی زبان فارسی در برخی کشورها ابراز نگرانی کرد و گفت باید در زمینه ترویج زبان فارسی و حفظ آن بویژه در میان ایرانیان خارج کشور تلاش گسترده‌ای صورت داد.

سرپرست شبکه جهانی جام­‌جم با بیان این مطلب که ما ایرانیان خارج از کشور را سفیران فرهنگی می­‌دانیم، افزود: این هم وطنان، دلسوز نظام و مملکت بوده و غالباً از سطح تحصیلات بالا و سرمایه‌­های مالی و معنوی سرشاری برخوردار هستند که این عوامل می­تواند منجر به بهره‌­مندی از آنها به عنوان معلمان آموزش زبان فارسی شود.

دکتر ملکی ضمن اشاره به بیانات و تاکید موکد مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از ایرانیان خارج از کشور گفت: متأسفانه نه تنها شاهد عملکرد قابل قبولی از دستگاه­های متولی در این خصوص نیستیم بلکه نوعی رها شدگی فرهنگی در نسل سوم و چهارم را مشاهده می­کنیم که منتج به انهدام هویت، آیین­ها، مذهب ، سبک زندگی و بویژه کم رنگ شدن زبان فارسی ایرانیان خارج­ نشین شده است.

او در ادامه افزود: شبکه جهانی جام­جم با هدف صیانت، آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی از آمادگی همه جانبه برای تولید و پخش مستند، انیمیشن، فیلم کوتاه، گزارش، مسابقه، مصاحبه، معرفی کتاب و... برخوردار بوده و علاقمند به همکاری در تمامی زمینه­ها با بنیاد سعدی و به نمایش گذاشتن دستاوردها و تالیفات این بنیاد از قاب رسانه است.

در ادامه این نشست، دکتر غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه فرصت مناسبی برای همکاری بنیاد سعدی با شبکه جام­ جم ایجاد شده، گفت: مهاجرت مخصوص دوران انقلاب نبوده و هر کس بنا به دلیلی مهاجرت کرده است. اما هم اکنون عمده دلیل مهاجرت بسیاری از ایرانیان عدم هماهنگی اقتصاد کشورمان با آموزش است؛ به این معنا که تعداد فارغ­‌التحصیلان ما بسیار بالا و ظرفیت به کارگیری و ایجاد زمینه اشتغال برای آنها فراهم نیست. از سوی دیگر به دلیل فشارهای بین المللی و تحریم­های جدی از سال 88 به بعد، دشمن درصدد جلوگیری از رشد و سرمایه­ گذاری کشورمان بوده و همین امر سبب تشدید و افزایش موج مهاجرت شده است. اگر چه از این رخداد متأسفیم اما متعجب نیستیم چرا که علت خروج ایرانیان را می‌­دانیم!

رییس بنیاد سعدی ضمن تاکید بر ضرورت تدوین منشور برای مدیران و مجریان شبکه جهانی جام ­جم افزود: در این شبکه شناسایی ذائقه مخاطبِ دور از دسترس و پراکنده در سراسر دنیا الزامیست و برای رسیدن به این شناخت، شبکه نیازمند انجام مطالعات تحقیقی و نظری در زمینه­‌های روانشناسی، جامعه­ شناسی، هنری، آموزشی و ... است که عصاره این مطالعات به بایدها و نبایدها و تهیه منشور مورد نظر می­انجامد.

دکتر حداد عادل در ادامه با اشاره به جایگاه زبان و اهمیت آن در برنامه ­سازی اظهار داشت؛ به غیر از مقوله زبان،موضوعاتی چون هنر، تاریخ، ورزش، جاذبه­‌های گردشگری، نمایش پیشرفت­های کشور، طرح مشکلات مهاجران از جمله مواردی است که در تولید برنامه باید مورد توجه ویژه مدیران و برنامه­سازان شبکه جهانی جام­ جم قرار گیرد.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با عنوان اینکه موسیقی نرم زبان فارسی، مهمترین عامل گسترش و نفوذ آن است گفت: در سال­های بعد از انقلاب شاهد فعالیت­های بسیاری برای گسترش زبان فارسی بوده‌­ایم اما متأسفانه ساختاری که برای این موضوع در نظر گرفته شده بسیار کوچک و مشکل­ ساز است و با چند کارشناس و تشکیل بنیادهایی با بودجه محدود نمی ­توان کار بزرگی انجام داد. این در حالیست که در سایر کشورها در زمینه حفظ زبان و ادبیات، وزارتخانه و سازمان­های بزرگی دایر می­‌شود.

دکتر حداد عادل در ادامه ضمن پیشنهاد تدوین تفاهم­نامه اختصاصی و عملیاتی بین بنیاد سعدی و شبکه جام ­جم گفت: محتوای این تفاهم نامه باید به صورت مشترک تهیه شده و مرجع و ارائه دهنده راهکارهای عملی در زمینه‌­های فعالیتمان باشد.

در پایان این نشست سایر مدیران بنیاد سعدی ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات خود در زمینه همکاری با شبکه جام ­جم، به تشریح فعالیت­های این بنیاد پرداختند که برگزاری دوره­های آموزش فارسی در جهان، تقویت کرسی­های زبان فارسی در دانشگاه­های خارج از کشور، تالیف کتاب، برنامه ­ریزی آموزشی و درسی،  برگزاری المپیاد، فعالیت در فضای مجازی از جمله فعالیت­هایی است که به گفتۀ آنها، علیرغم محدودیت­های مالی و اقتصادی در بنیاد صورت گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شبکه جهانی جام جم بنیاد سعدی حداد عادل گسترش زبان فارسی در جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۴۹۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد «شهید اصلانی» در چهارمحال و بختیاری

عبدالحسین زمان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری رویداد «شهید اصلانی» در استان، اظهار کرد: این رویداد به منظور توانمندسازی شبکه امامان جماعت محلات استان در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

راهیار بنیاد جامعه پرداز هدایت در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه رویداد شهید اصلانی با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد، افزود: ۱۲ نفر از امامان جماعت توانمند در سراسر استان برای حضور در این رویداد دعوت شده‌اند که این افراد می‌توانند به همراه پنج نفر از کنشگران مسجد یا محله خود که در قالب شبکه بانوان، قرآنی، هیأت مذهبی، رسانه محلی و شبکه تبلیغ خواهند بود در رویداد حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: در طرح شهید اصلانی به منظور توانمندسازی افراد شرکت‌کننده، دوره آموزشی یک روزه با حضور اساتیدی از بنیاد جامعه پرداز هدایت در روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.

زمان‌پور عنوان کرد: این انتظار وجود دارد که در محله اول و در رویداد شهید اصلانی به اهداف تعیین شده یعنی توانمندسازی امامان جماعت دست پیدا کنیم، در ادامه نیز مقرر است رویداد شهید شهرکی برگزار شود که طراحی بوم مسئله است.

راهیار بنیاد جامعه پرداز هدایت در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه منتخبین رویداد شهید شهرکی در قالب رویداد شهید دارایی به مشهد مقدس اعزام خواهند شد، اضافه کرد: در رویداد شهید شهرکی رقابتی بین مساجد محلات و شبکه امامان برگزار و بومی طراحی خواهد شد، امام پایگاه منتخب در این رویداد به همراه کنشگران مسجد در رویداد شهدی دارایی شرکت خواهند داشت.

وی تصریح کرد: در رویداد شهید دارایی حدود ۱۰۰ امام جماعت شاخص به همراه تیم خود از کل کشور حضور پیدا می‌کنند یعنی مقرر است در مجموع ۱۰۰۰ نفر در این رویداد شرکت داشته باشند.

زمان‌پور یادآور شد: قالب برنامه‌های رویداد شهید دارایی حول محور شبکه امامت انجام خواهند شد یعنی امام باید توانمندی لازم برای ایجاد شبکه در محل خود را داشته باشد تا به این ترتیب بتواند از کنشگران محل استفاده و برنامه‌ها همچنین اهداف مسجد را پیش ببرد.

راهیار بنیاد جامعه پرداز هدایت در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: یکی از اهداف رویداد شهید دارایی این است که در مساجد علاوه بر جنبه عبادی، خدمات اجتماعی مساجد نیز تقویت و توانمندی لازم برای تحقق این مهم در امامان جماعت ایجاد شود.

کد خبر 6098088

دیگر خبرها

  • مشکل آب روستای ریکای مهران مرتفع شد
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • رسانه عبری زبان هدف بعدی ارتش اسرائیل در رفح را اعلام کرد
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • برگزاری رویداد «شهید اصلانی» در چهارمحال و بختیاری
  • نشت آب در خیابان الزهرا شهر قوشچی از زبان شهروند خبرنگار + فیلم
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان